Preview

South of Russia: ecology, development

Advanced search

The chemical and technological features of the fruits of an apricot of the Central foothills of Dagestan

https://doi.org/10.18470/1992-1098-2008-2-52-56

Abstract

On the basis of comparative study products of metabolism of the apricot, growing in microdistricts of a different vertical zonality, the new data are obtained, allowing revealing regularity of a synthesis of the components which are responsible for their quality.

About the Authors

O. K. Vlasova
Прикаспийский институт биологических ресурсов ДНЦ РАН
Russian Federation


Sh. A. Abramov
Прикаспийский институт биологических ресурсов ДНЦ РАН
Russian Federation


Z. K. Bahmulayeva
Прикаспийский институт биологических ресурсов ДНЦ РАН
Russian Federation


R. D. Abdulayev
Прикаспийский институт биологических ресурсов ДНЦ РАН
Russian Federation


References

1. Запрометов М.Н. Фенольные соединения: распространение, метаболизм и функции в растениях. – М.: Наука, 1993. – 272 с.

2. Методы биохимического исследования растений / Под редакцией А.И. Ермакова. – Л.: Агропромиздат, 1987. – 430 с.

3. Харборн Дж. Введение в экологическую биохимию. – М.: Мир, 1985. – 311 с.

4. Шапиро Д.К. Практикум по биологической химии. – Минск: Высш. Школа, 1976. – 288 с.


Review

For citations:


Vlasova O.K., Abramov Sh.A., Bahmulayeva Z.K., Abdulayev R.D. The chemical and technological features of the fruits of an apricot of the Central foothills of Dagestan. South of Russia: ecology, development. 2008;3(2):52-56. (In Russ.) https://doi.org/10.18470/1992-1098-2008-2-52-56

Views: 338


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 1992-1098 (Print)
ISSN 2413-0958 (Online)