Preview

South of Russia: ecology, development

Advanced search

Ecological safety of meat products

https://doi.org/10.18470/1992-1098-2009-4-122-124

Abstract

The level of toxicants was studied, and the biological value of sheep meat in the area of anthropogenic influence was checked up. The level of toxicants in meat depends straight on the age of animals.

About the Author

A. K. Mikhailenko
Ставропольский научно-исследовательский институт животноводства и кормопроизводства (ГНУ СНИИЖК Россельхозакадемии)
Russian Federation


References

1. Воробьева, Л.А. Щелочность почв: показатели, структура, природа / Л.А. Воробьева // Почвоведение. 1993. - № 5. - С. 21-28.

2. Габович, Р.Д. Гигиенические основы охраны продуктов питания от вредных химических веществ / Р.Д. Габович, Л.С. Припутина. – Л., 1990. – 183 с.

3. Кашин, А.С. Экологическая экспертиза токсичных элементов в животноводческой продукции и контроль за их содержанием / А.С. Кашин, А.В. Оспищев. Красноярск, 2005. – 28 с.


Review

For citations:


Mikhailenko A.K. Ecological safety of meat products. South of Russia: ecology, development. 2009;4(4):122-124. (In Russ.) https://doi.org/10.18470/1992-1098-2009-4-122-124

Views: 429


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 1992-1098 (Print)
ISSN 2413-0958 (Online)