A variety and morphologic-physiological properties of the yeast living in conditions of various vertical zoning
https://doi.org/10.18470/1992-1098-2009-1-99-102
Abstract
A taxonomic composition and morphophysiologic properties of grapecolous and fruitcolous yeast are studied in conditions of different vertical zone. It is revealed a genesic diversity of populations and its
decreasing in the foothills. In all height marks there is found the availabitity of biological active stocks.
About the Authors
E. S. MagomedovaRussian Federation
D. A. Abdullabekova
Russian Federation
Sh. A. Abramov
Russian Federation
References
1. Абрамов Ш.А., Даудова Т.И. Пино гри и сахаромицеты в уникальных условиях Сарыкума. // Виноделие и виноградарство. – 2005. – №6. – С.18-19.
2. Абрамов Ш.А., Абдуллабекова Д.А., Магомедова Е.С. Дрожжевая флора винограда экосистемы бархана Сарыкум // Виноделие и виноградарство. – 2006. – №4. – С. 20-22.
3. Бурьян Н.И. Микробиология виноделия. 2-е изд. доп. – Симферополь: Таврия. – 2002. – 403 с.
4. Бабьева И.П., Голубев В.И. Методы выделения и идентификации дрожжей. – М.: Пищевая пром-сть, 1979. – 116 с.
5. Кудрявцев В.И. Систематика дрожжей. –М.: Изд-во АН СССР, 1954. – 427 с.
6. Нетрусов А.И., Бонч-Осмоловская Е.А., Горленко В.М. и др. Экология микроорганизмов. / Под ред. А.И. Нетрусова. – М.: Издательский центр «Академия», 2004. – 272 с.
Review
For citations:
Magomedova E.S., Abdullabekova D.A., Abramov Sh.A. A variety and morphologic-physiological properties of the yeast living in conditions of various vertical zoning. South of Russia: ecology, development. 2009;4(1):99-102. (In Russ.) https://doi.org/10.18470/1992-1098-2009-1-99-102